donderdag 24 februari 2011

Zelfgemaakte plaatjes van stof

Hoi allemaal,

Op het Stoffenspektakel heb ik stof gekocht die je kan printen. Het voordeel daarvan is dat het niet gaat kreuken zoals transferpapier. Na een aantal keren wassen, zie je allemaal kreukels in de afbeelding verschijnen, ook verbleekt de afbeelding (maar deze shirts worden dan ook heeel veeeeel gewassen). Nu dus een nieuwe methode. Zoeken naar plaatjes op internet. In een programma zetten (ik kies dan voor Word, zo heel goed ben ik niet in het bewerken van plaatjes), daarna printen, het papier eraf halen (je houdt dan het stof over met de print). Goed laten drogen en daarna nog 30 seconden onder de kraan voor het fixeren van het plaatje. Je hebt nu een stukje bedrukte stof die je weer ergens op kunt naaien. Het plakt niet, je kunt het strijken en het ziet er mooi uit. Nu kijken hoe het zich houdt in de was.

Voor mijn zoon van 7 jaar heb ik een Lego Ninja go shirt gemaakt door op de voor- en achterkant een afbeelding te naaien. Deze afbeelding heb ik eerst op een stuk tricot genaaid (achter het tricot vlieseline gestreken om de rek eruit te halen) en daarna op het shirt genaaid.

Voor mijn 3 jarige dochter een Hello Kitty afbeelding. Niet erg oirgineel, maar ze is er weg van. Ben zelf niet zo heel erg weg van dit soort afbeeldingen, maar goed, alles is te vinden op het internet, ook mooie afbeeldingen van poezieplaatjes....

Groetjes,
Danielle

5 opmerkingen:

 1. Hoe heet dit spul? Want het is wel heel erg leuk om voor een kinderfeestje te gaan gebruiken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Danielle,

  Ik heb het ook pas getest,dat Pfoto-Fabric spul! Is leuk om te doen.

  Maar het is er toch enkel in wit?? Maar dan wel in poplin,katoen canvas enz....
  Of hadden ze op de beurs een gekleurde versie??

  Dat zou leuk zijn.
  Je kunt het papier veel vaker gebruiken, zodat het niet zo duur word!!

  Groetjes Thea♥
  Crea by Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, dat is leuk spul! Bij welke stand verkopen ze dit? (Ik ga zondag nog een keertje naar het spektakel, toch nog even een stofje waarover ik twijfelde halen... kan ik mooi meteen dit printbare stofje meenemen :). Gaat 't goed met Tobias?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi hoi,

  Morgen even langs bij die stand dan! Ik heb er de vorige keer een aantal applicaties gekocht. Het stofje waarvoor ik ga is niet zo bijzonder hoor, een tricot met roosjes uit een oude Stenzocollectie, waarvan ik 1 meter heb, maar dat is te weinig. (En ik wil ook graag even in mijn uppie op pad na een weekje voorjaarsvakantie met 4 kids thuis ;-)

  Super dat Tobias al doorslaapt, heerlijk! Welke machine ga je kopen?

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik ben wel consequent in de verkeerde naam he?! ;-) En klopt hoor, na schoolvakantie ben ik zelf aan vakantie toe. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen