woensdag 20 oktober 2010

Verjaardagselodie voor Emily
Hoi allemaal,

Onze Emily wordt morgen al weer 3 jaar! Ik bedacht maandag dat ik nog een jurk voor haar wilde maken van de stenzostof die ik nog had liggen van vorig jaar. Omdat ik de Elodie heel krap moest knippen is hij niet erg lang geworden (opgelost met een biaisband onderaan) en ik heb een klein foutje gemaakt door het bovenstukje niet te verhogen. Helaas kon ik de stof niet meer krijgen en heb ik het opgelost met een tricotband bovenaan. De jurk valt nu wel iets anders dan de oorspronkelijke Elodie, maar ik vind het nog steeds erg mooi. Ook de mouwen heb ik afgebiesd met biaisband, dat vind ik feestelijker staan. Misschien dat ik nog tricot mouwtjes aan de bestaande mouwtjes naai, zodat er geen longsleeve onder hoeft. Ik vind dat vaak niet zo mooi staan omdat je die dan zo ziet met de Elodie, bij deze versie valt het trouwens heel erg mee. Ook komt er waarschijnlijk nog een paarse legging bij.

Vandaag de jurk in elkaar gezet en hij is goed gelukt. Overigens zonder rits. Op de foto met de jurk aan is hij nog niet helemaal af. Het onderste biaisband had ik er nog niet aan gemaakt en het roosje er nog niet opgenaaid. Inmiddels dus helemaal klaar om morgen jarig te zijn!

Groetjes,
Danielle

5 opmerkingen:

 1. De jurk is heel mooi geworden, mooie stof en de combinatie met het aquablauw is erg mooi. Je dochter kan echt jarig zijn in zo´n jurk. Fijne dag morgen. Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie jurk! Het stofje blijft prachtig.
  Fijne verjaardag!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig mooi geworden. Fijne verjaardag, maar dat gaat vast lukken met zo'n prachtige jurk!!

  grz,
  Shaula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd!
  En wat een mooie jurk heeft de jarige aan!

  Groetjes, Mariƫtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je dochter! De jurk is erg mooi geworden, erg leuk met de tricot bovenkant en het mooie biaisband.
  Fijne dag nog verder, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen