dinsdag 20 juli 2010

Tricot Xenia voor Saartje

Hoi allemaal,

Vanmiddag een Xenia gemaakt voor Emily, althans dat was de bedoeling. Ik heb normale maat genomen, maar toen ik hem aan trok was hij veel te wijd. Saartje stond helemaal te watertanden bij 'het jurkje met zonder bandjes'. 'Mam wil je die ook voor mij maken?????', tuurlijk, sterker nog, probeer hem eens aan te trekken. Zat haar heel erg netjes rondom haar bovenlijf, alleen wat te kort van onderen. Dat hebben we opgelost door er een extra band aan te zetten van witte tricot. Nu heeft Saar dus haar 'jurk met zonder bandjes'. Morgen even een foto met de jurk aan.

Groetjes,
Danielle


3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stof heb je hiervoor gebruikt. Super patroon, maar inderdaad wel even nameten. Voor een niet-rekbare stof kun je wel de juiste maat nemen, want dan hebben ze wat ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt van die maten! Ik heb voor Meike 86/92 genomen als bovenkant en de onderkant verlengd naar haar eigen maat. Hij is erg leuk geworden! Rokjes ook trouwens!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geworden! Ik had hetzelfde met de Xenia voor mijn dochter. Ik had al een maatje kleiner genomen ivm de tricot en nog is die aan de grote kant. Maar het blijft wel een leuk patroon.
  Groeten Renate

  BeantwoordenVerwijderen