dinsdag 18 mei 2010

Tulip voor Saartje met leggings


Hoi allemaal,

Afgelopen tijd een Tuliprokje gemaakt voor Saartje. Hij lag al geknipt klaar (dat scheelde weer). Ik vind het een leuk patroon, maar wel erg bewerkelijk. Hij zit gewoon niet zo snel in elkaar, maar valt bij mijn dochter wel erg mooi (de Tulip van hartjesstof staat er ook zo mooi). Heb de rok nog versierd met kralen van een armbandje die zuslief kapot had getrokken. Ook nog een button erop gemaakt, deze is weer met opnaaibare drukknopen bevestigd, zodat hij er af kan voor het wassen. De knopen op deze Tulip heeft Saartje zelf uitgekozen afgelopen zomer in Frankrijk bij een fourniturenkraam en passen er nu leuk bij.

Ook nog maar een paar leggings gemaakt. Met het zomerweer wil het niet echt vlotten en de leggings zijn nog echt nodig. Een witte is altijd gemakkelijk, de roze past bij dit rokje en meteen ook nog maar een roze voor Emily. Deze kon ik niet meer helemaal uit 1 stuk knippen dus opgelost door er stukjes aan te naaien met een naad naar buiten. Vond ik zelf wel een leuke oplossing.

Morgen een foto met model.

Update: Saartje komt 's ochtends thuis uit school en vertelt dat er vlekken van de klei op haar rokje zitten. Het bleek rode klei te zijn (die je gebruikt voor het pottenbakken), erg lastig om eruit te krijgen. Gelukkig had ik nog een blok 'grootmoeders zeep' en oxi action staan. Eerst flink ingezeept en daarna in de was met oxi action en.....gelukkig alles er weer uit. Kan natuurlijk gebeuren, maar op dit rokje had ik het wel erg jammer gevonden als ik de vlekken er niet uit zou krijgen, daarvoor heb ik er teveel uurtjes in zitten. 's Middags na sport en zwemmen nog een foto gemaakt (met rolschaatsen aan). Het rokje zit heel erg netjes en mooi. Nu nog een leuk shirtje erbij maken.

Groetjes,
Danielle

7 opmerkingen:

 1. Hoe maken jullie die leggings toch? Zelf heb ik altijd het probleem dat ik geen bijpassende legging in de winkel kan vinden bij de rokjes/jurkjes die ik voor mijn meiden heb gemaakt. Dit zou dé oplossing kunnen zijn.

  Groetjes,
  Shaula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Smotzy, die vraag wilde ik ook stellen! Ik kan ook in geen van de bladen een patroon voor een legging vinden...

  Wat een enig Tulip rokje, is dat een BK patroon? Vind sowieso dat je altijd erg leuke kleding maakt!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi dames,

  Deze legging is van het patroon roos 5011, het beroemde wikkeljurkje, daar staat dus ook een legging bij. Het is een heel simpel patroon. Ik heb laatst wel een legging gezien in de ottobre, maar die was met ophaaltjes aan de onderkant (heb hem wel uitgeraderd, maar snapte het niet, dus deze maar weer gemaakt). Misschien even vragen op het forum van Sancho (www.sancho.nl) of iemand weet of er in de knippies nog een legging heeft gestaan. Als je voor het eerst iets vraagt op het forum, dan wordt er ook vanuit gegaan dat je jezelf even voorstelt onder het voorstelforum.

  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het Tuliprokje is een farbenmixpatroon (zie www.farbenmix.nl) Het patroon is een e-book. Dat betekent betalen en digitaal het patroon uitprinten (geen verzendtijd).

  Bedankt voor je compliment!

  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Die legging uit de Ottobre heb ik ook getekend liggen, heb er een bestaande legging opgelegd en het leek van geen kant. De Knippies die ik bezit heb ik ook al doorgespit,maar helaas. Zal Sancho eens benaderen en opzoek naar het e-book!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Danielle,

  Dank voor de tip over de legging. Dit wereldberoemde patroon heb ik gelukkig, dus ga het ook eens proberen.

  Groetjes,
  Shaula

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Danielle, via MP heb ik afgelopen weekend het Roos 5011 patroon gevonden! Inderdaad, met een legging, aldus de "verkoopster". Mijn emailadres is mamalje75@gmail.com
  Bedankt voor al je tips tot zover!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen