donderdag 6 mei 2010

Roosjas is klaar!Hoi allemaal,

mmhm, vraag ik advies, luister ik er niet naar. Lekker eigenwijs. Op naailes gekeken en daar kwamen we tot de conclusie dat de strassknopen mooier stonden, die heb ik er dus opgenaaid. Ik zie nu hier (en op Sancho) dat er een overweldigende meerderheid is voor de roosknopen.....

Nu had ik van beide 2 knopen gekocht, dus ik moet er nog een paar bij kopen. Heb sowieso niet voor 3 paar knopen aan de voorkant gekozen, maar 2 paar. Kwam mijn schoonmoeder nog met de opmerking dat ze het zo mooier vond dan met nog 2 knopen er naast (2 x 2 knopen dus). Mhm, weer wat om over na te denken (durf niet meer om jullie mening te vragen ;). Van achteren komen ook nog 2 knopen.

Het is mijn eerste jasje en het was best een gepuzzel. Kwam mede doordat de lakstof best lastig te verwerken is. Ik heb avalon gebruikt voor het doorstikken en witte katoen i.p.v. vlieseline (met het erop vast strijken bleef de stof aan elkaar plakken). We hebben het jasje gekeerd via een binnennaad, maar ik heb het idee dat het anders beschreven staat op de beschrijving. Het is in elke geval een erg geslaagd project geweest met een heel mooi resultaat. Morgen een foto met model!

Groetjes,
Danielle

6 opmerkingen:

 1. Mooi geworden hoor en ach eigenijs is ook wijs! Toch! en je hebt gelijk de volgorde van het Roos patroon is anders maar die mag je lekker negeren heb ik ook gedaan ;-)

  Hij is super mooi geworden ik doe het je niet na hoor in lakstof! Echt geweldig!

  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Ik vind deze knopen beter staan dan de roosjes. Die zijn voor mijn gevoel wat te donker. En ik zou er ook 2 naast elkaar zetten.

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo, die is mooi! Ik vond de strassknopen ook mooier, maar was te laat met advies geven ;-) De jas is op zich "doublebreasted" dus twee extra knopen is volgens patroon en ik vind geloof ik dat m dat ook wel iets meer zou afmaken - iets meer in evenwicht omdat de knopen niet in het midden zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor jullie reacties. Ik ga er nog 4 knopen bij kopen. 2 erbij op de voorkant en 2 voor de achterkant. De knopen zijn best prijzig, wel 3 euro per stuk, maar ik vond ze echt het mooiste erbij passen.

  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow! Echt een geweldige jas is het geworden, ik heb de foto met model nog niet gezien, maar die ga ik snel op zoeken! Ik zou idd. ook vier knopen erop zetten, en die strass knopen vind ik ook erg mooi, het is een blitse jas, daar mogen blitse knopen bij! Super...! Heeeeel knap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige jas, ik heb hem nu ook net af. Ik vond alleen de maat niet echt kloppen, had hem gemaakt voor mijn dochter van 2 maar past de dochter van 4

  BeantwoordenVerwijderen