dinsdag 8 maart 2011

Setje voor Emily
Hoi allemaal,

Een bij elkaarpassende set voor Emily gemaakt. Het rokje is het 1-uurspatroon, shirt is van het patroon Antonia van Farbenmix en de legging van Roos, 5011. Onderaan de legging heb ik allemaal roezels gemaakt door de stof dubbel te rolzomen, zonder het mes. Er zitten 5 roezels onder elkaar. Niet te zien op de foto omdat mevrouw laarzen aan heeft ;).

Het shirtje heb ik versiert met stiksels van mijn nieuwe naaimachine. De zijnaden en de naden bij de armsgaten heb ik doorgestikt. Aan de onderkant heb ik een bloemetjesstiksel genaaid. Op het plekje van het hartje ging het fout en heb ik een gaatje zitten. Ook het strijkmotief ging fout. Ik had een zilveren strijkapplicatie gekocht op het Stoffenspektakel (hetzelfde bedrijf als het printbare stof, dat na 1 wasbeurt verbleekt, niets meer van te zien is), maar ondanks dat ik de juiste procedure gevolgd heb, kwam niet het gehele strijkmotief erop, erg lelijk dus. Had nog dit hertje van Applicatie en zo en dat heb ik erop genaaid (eerst op stof genaaid omdat het anders weer niet paste over de mislukte applicatie.....) Daar hebben ze tenminste applicaties die lang mee gaan, want deze heb ik van een oud shirtje geknipt omdat dochterlief hem zo mooi vond.

Groetjes,
Danielle

8 opmerkingen:

 1. Het is een geweldig setje geworden zo! Jammer van de strijkapplicatie maar zo is het erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk setje! En dat rokje heb je je machine ook meerdere keren voor moeten inrijgen. Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk en vrolijk setje heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wederom een leuk setje! Je hebt duidelijk erg leuke stofjes meegenomen van het stoffenspektakel... :-) Ik heb eindelijk het licht gezien vwb de knoopjurk. Ik liep alweer vast, maar ik snap hem nu! Vanavond weer ermee verder, morgen hopelijk mijn rode jurkje af. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het koste moeite maar met een super leuk resultaat. Kleuren combi vind ik erg mooi.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuk setje! Staat madam enig!
  Wat voor maat heb je gebruikt of ben je uitgegaan van de taillemaat?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Danielle, prachtig setje!
  Ik ben erg benieuwd naar de roesels onder aan de legging. Wil je daar nog eens een foto van maken, lijkt me super omdat ook te doen.
  En hierook gisteren een strijkapplicatie verprutst, balen is dat he!

  BeantwoordenVerwijderen