dinsdag 8 november 2011

Roosrokje voor SaartjeHoi allemaal,

Dit rokje voor Saartje lag al klaar, alleen het biaisband moest er nog aangestikt worden. Het rokje past net, heb altijd een beetje ruzie met dit model, of het past net of het is te groot en zakt af. Verder wel mooi geworden.

Groetjes,
Danielle

4 opmerkingen:

 1. Mooi modelletje en ook het stofje is heel mooi. Jammer dat dit modelletje zo lastig in te schatten is, zeker als het maar nèt past. Dat is zo zonde van je werk.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk rokje!

  Denk dat het net wel/net niet passend probleem komt door de hoogte waarop het gedragen wordt. Lastig om uit te legen, maar gok dat dat het probleem is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk rokje. Die bloemen steken mooi af zo!
  Dat randje is ook superleuk!
  Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het wel of niet passen ligt aan het model. Als je het model knipt en in elkaar naait en past, lijkt het te klein. Vervolgens heb ik een paar keer wat kunststukken uitgehaald (extra stukje achterin genaaid, nieuwe ruimere bovenpas geknipt) en elke keer was het rokje te groot als het klaar was. Nu tijdens het passen van de bovenpas zag het er weer klein uit, maar heb ik niets eraan gedaan. Het rokje past uiteindelijk redelijk, Saartje groeit natuurlijk ook gewoon door. De volgende keer iets meer naadtoeslag knippen, dan zit het wel goed (denk ik),

  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen