woensdag 27 april 2011

Koninginnedag tuniekjes ABC 118 in tricotHoi allemaal,

Afgelopen weken genoeg genaaid, maar soms zo simpel dat ik het niet op mijn blog heb gezet. Misschien komt het nog wel. Heb een paar romo-tricotrokjes voor mezelf gemaakt en xenia-tjes voor de meiden (erg leuk geworden en meteen aan met het mooie weer!).

Maar goed, het is bijna Koninginnedag en ik kreeg het gisteren nog op mijn heupen. Met een drukke week en een naailes (gisteravond) voor de boeg, een uitdaging, maar die ga ik graag aan! Ik wilde het ABC 118 jurkje maken in tricot. Nu had ik enkele maanden geleden een oranje tricot met witte ballen gekocht bij de Stoffenkraam (slechts 3 euro p/m) en had ik nog een stukje witte tricot over. Na veel passen en meten (maat 104 en 128 uit 2 meter gaat krap, zat ook nog een foutje in de stof) is het gelukt. Op de foto zijn de jurkjes nog niet af (alleen een bandje langs de hals), ik wilde even kijken hoe ze zaten. Dit jurkje in tricot maken werkt prima, leuk ook voor deze winter met een longsleeve eronder. Als het weer zaterdag net zo is als vandaag gaan er bij mijn dames ook longsleeves onder (en natuurlijk leggings).

Groetjes,
Danielle

4 opmerkingen:

 1. Goed idee, ik had ook al lopen denken om dit patroon van een combi van katoen en tricot te maken. Dan hoeft er achter ook geen splitje in zeker? En kan de achterhals aan de stofvouw dan?
  Leuk hoor zo in het oranje.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Danielle,

  Inderdaad het achterpand aan de stofvouw, ook de hals (overlapje even weg vouwen). Ik heb eerst de schoudernaden genaaid (2 rondjes), daarna het onderste cirkel eerst, bovenste daarna, dan zit het rondje op de panden alleen het bovenste gedeelte nog open (zoals hier op de foto's), vanavond nog een boordje zoals bij een shirtje erop gezet. Heb overigens wel de gemakkelijk manier genomen om band aan te zetten. Namelijk goede kanten op elkaar, eroverheen slaan en doorstikken met tweelingnaald, overtollige stof afknippen. Misschien niet de mooiste, maar wel de snelste manier.

  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn deze leuk geworden. Zal ook wel lekker dragen, zo in tricot. Hoeveel heb jij de jurkjes verlengt, zodat ze deze lengte hebben gekregen (normaal valt ABC 118 erg kort)?
  Fijne Koninginnedag, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Nienke,

  Ik kon niet echt veel verlengen, heb 5 cm zoom aangeknipt bij alle panden. Mijn dames zijn niet echt klein, heb maat 104 en 128 gemaakt.

  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen