zondag 26 februari 2012

Jurk uit Knip december 2011, model 29


Hoi allemaal,

Afgelopen woensdag naar het Stoffenspektakel in Barneveld geweest en lekker wat stofjes gescoord. Deze jurk had ik al op het oog en was redelijk snel gemaakt van de groene tricot die ik in Barneveld had gekocht. Verder ben ik hier druk bezig met de crea-kraam voor de voorjaarsmarkt a.s. vrijdag. Maar voor deze jurk heb ik even tijd gemaakt. Op het blog van Jenny Jensen had ik gelezen dat zij niet heeft gewerkt met de belegdelen maar een strook tricot langs de panden heeft genaaid zoals een boordje van een shirtje. Dit heb ik ook gedaan, niet gewerkt met belegdelen en verstevigingen, maar iets uitgerekt een strook tricot erlangs, afgeknipt op 4 cm breedte en op de goede kant doorgestikt met een tweelingnaad, bevalt me prima! Staat netjes en zit heerlijk. Van deze jurk zullen er wel meer volgen.

Groejtes,
Danielle

zaterdag 18 februari 2012

Poppenkleertjes voor de voorjaarsmarkt




Hoi allemaal,

Op vrijdag 2 maart organiseert onze school een voorjaarsmarkt. Samen met een naaimaatje zorgen we voor een creakraam. Op die kraam willen we babyborn kleertjes, tutdoekjes, zakdoeshoesjes, pennenrollen, luiertasjes, memoborden en gewone tasjes verkopen. Mijn naaimaatje en ik zorgen voor alle stofjes, bandjes, schilderijen (voor de memoborden), knopen, patronen enz. We hebben 1 avond patronen geknipt (wel 60 patronen zijn er geknipt!) en afgelopen week hebben we genaaid met wel 15 moeders! Alles is weg genaaid of wordt thuis nog genaaid, een enorm succes. Nu nog verkopen! Zelf heb ik nog wat babyborn kleertjes genaaid, gewoon omdat het zo leuk is en lekker in 1 avond klaar. Het is een jurkje van Wollyonline, een haarband naar een idee op een ander blog en een broekje (gekregen via Sancho-power). Deze setjes willen we gaan verkopen voor 7,50 euro. Wat denken jullie, zal het verkocht worden. We hebben ongeveer 15 setjes van deze kleertjes.

Groetjes,
Danielle

woensdag 15 februari 2012

ABC 103 voor Emily



Hoi allemaal,

Dit stofje had ik gekocht op het stoffenspektakel in het najaar en lag me nog aan te kijken. Heb er het patroon ABC 103 voor gebruikt, weet niet of ik die mouwen nou zo mooi (en praktisch) vind. Het is wel een jurk waarin je kunt zwieren, kijk dat vinden mijn meiden weer leuk.

Groetjes,
Danielle