woensdag 30 november 2011

M1005 Jurk voor mezelf


Hoi allemaal,

Hij is al een tijdje af, maar ik had nog geen kans om hem op de foto te zetten. Mijn nieuwe jurk. Het patroon is de tunic M1005 en ik heb hem verlengd tot jurk (vind ik zelf prettiger dan een tuniek). Het is een zeer geslaagde jurk geworden. De foto's zijn wat minder geslaagd. Het lijkt wel of er een vlek op de lens zit, die vlek zit in ieder geval niet op mijn jurk! Ik heb al stof besteld voor nog een dergelijk exemplaar.

Groetjes,
Danielle

dinsdag 8 november 2011

Roosrokje voor Saartje



Hoi allemaal,

Dit rokje voor Saartje lag al klaar, alleen het biaisband moest er nog aangestikt worden. Het rokje past net, heb altijd een beetje ruzie met dit model, of het past net of het is te groot en zakt af. Verder wel mooi geworden.

Groetjes,
Danielle

zondag 6 november 2011

Knoopjurk voor mezelf




Hoi allemaal,

Voor mezelf een knoopjurk gemaakt. Het stofje heb ik gekocht bij Karteris en vond ik al meteen leuk! Het is wel wat doorschijnend, maar verwerkt goed. Mijn ene mouw lijkt korter maar dat is niet het geval, hij is wat omhoog getrokken toen ik het vest uit deed.

Groetjes,
Danielle

vrijdag 4 november 2011

Een 'binnenjasje' voor Saartje ABC 110



Hoi allemaal,

Dit jasje lag al enige tijd geknipt klaar, was er alleen nog niet uit hoe ik het precies zou maken en dan met name de rand van het jasje. Het is een ABC patroon en de rand is met en bies afgewerkt. Ik heb een beleg gemaakt (ideetje van de naaijuf) en daar nog een strook wit tricot tussen genaaid (eigen idee). Dit ook bij de mouwen gedaan, al heb ik daar het blauwe tricot omgeslagen en is het niet onafgewerkt, de witte wel. Saartje noemde het vanochtend een 'binnenjasje'. Een jasje dus dat je in huis (of school) aan hebt. Mijn meiden zijn niet zo van de jasjes, maar deze viel wel goed in de smaak (er mocht dan ook een shirtje met korte mouw onder!)

De foto's zijn niet echt van superkwaliteit en het computerprogramma om ze beter te krijgen werkt niet mee. Excuses dus voor de foto's.

Groetjes,
Danielle

woensdag 2 november 2011

Rokjes voor de meisjes en een verjaardagsjurk






Hoi allemaal,

Het is al weer enige tijd geleden dat ik iets gepost heb op mijn blog, maar hier is het erg druk geweest in verband met een verbouwing. Ik kom/kwam bijna niet aan naaien toe. De rokjes zijn lekker makkelijk, rimpelen en een tricot tailleboord, de stof bestaat al uit de stroken! Ik heb inmiddels ook de grijze versie gekocht. Voor Emily heb ik een verjaardagjurk gemaakt. Het is de, inmiddels beroemde Elodie geworden. Deze keer met tricot mouwen eraan en de bovenpas flink verhoogd. Een shirtje eronder vind ik namelijk niet zo mooi staan en zo kan ze hem toch aan in de winter. Een jasje er boven vind ik wel leuk, maar mijn dochter niet... Ik had allerlei ideeen om de jurk te versieren met roezels e.d., maar door tijdsdruk is het er niet van gekomen. Heb zelf geen lintje op de onder en bovenpas genaaid. Wel een bloem erbij gemaakt. Ze heeft er met veel plezier rondjes in gedraaid....

Groetjes,
Danielle