zaterdag 30 oktober 2010

Ballonjurk voor Saartje en tuniek voor mezelf





Hoi allemaal,

Gisteren een ballonjurkje en een zwangerschapstuniekje voor mezelf afgemaakt. Het zijn patronen die ik al eerder heb gemaakt. Het ballonjurkje het ik opnieuw uitgetekend in een grotere maat. Vorig jaar heb ik ook 2 van deze jurkjes gehad en ze zitten lekker, staan leuk en zijn gemakkelijk te naaien (wat wil je nog meer). Deze blauwe tricot kwam ik nog tegen en ik kon het jurkje er net (niet) uit krijgen, dus nu met korte mouw. De applicatie is van applicatie en zo en vond ze zelf 'zo schattig'.

Het tuniek is uit de beroemde knippie. Het blijft een lekker en leuk modelletje. Het stofje komt van het stoffenspektakel uit Zwolle.

Groetjes,
Danielle

dinsdag 26 oktober 2010

Roosjas voor Emily




Hoi allemaal,

Voor Emily nogmaals de Roosballonjas gemaakt. Het model staat haar heel leuk en ik wilde het naaien van een jas nog beter begrijpen. Deze jas was ook mijn naailesproject, maar inmiddels denk ik dat ik het ook zonder hulp zou kunnen. Op zoek nu naar een nieuwe uitdaging voor naailes.

Groetjes,
Danielle

woensdag 20 oktober 2010

Verjaardagselodie voor Emily




Hoi allemaal,

Onze Emily wordt morgen al weer 3 jaar! Ik bedacht maandag dat ik nog een jurk voor haar wilde maken van de stenzostof die ik nog had liggen van vorig jaar. Omdat ik de Elodie heel krap moest knippen is hij niet erg lang geworden (opgelost met een biaisband onderaan) en ik heb een klein foutje gemaakt door het bovenstukje niet te verhogen. Helaas kon ik de stof niet meer krijgen en heb ik het opgelost met een tricotband bovenaan. De jurk valt nu wel iets anders dan de oorspronkelijke Elodie, maar ik vind het nog steeds erg mooi. Ook de mouwen heb ik afgebiesd met biaisband, dat vind ik feestelijker staan. Misschien dat ik nog tricot mouwtjes aan de bestaande mouwtjes naai, zodat er geen longsleeve onder hoeft. Ik vind dat vaak niet zo mooi staan omdat je die dan zo ziet met de Elodie, bij deze versie valt het trouwens heel erg mee. Ook komt er waarschijnlijk nog een paarse legging bij.

Vandaag de jurk in elkaar gezet en hij is goed gelukt. Overigens zonder rits. Op de foto met de jurk aan is hij nog niet helemaal af. Het onderste biaisband had ik er nog niet aan gemaakt en het roosje er nog niet opgenaaid. Inmiddels dus helemaal klaar om morgen jarig te zijn!

Groetjes,
Danielle

Babydeken af!





Hoi allemaal,

De babydeken is (zo goed als) af. Alleen het klittenband nog kopen en erop naaien. Misschien nog een stoere strijkapplicatie op de achterkant (kan gemakkelijk met die spijkerstofje). Ik vind hem erg leuk geworden. Nu nog een lodger maken.

Groetjes,
Danielle

dinsdag 19 oktober 2010

Wie helpt me aan een klein stukje van deze stof?


Hoi allemaal,

Ben op zoek naar een stukje van deze Stenzo ribstof van vorig jaar. Ongeveer 50 x 50 cm. Meer mag altijd. Mail me naar graaf881 apendinges casema punt nl

Groetjes,
Danielle

zaterdag 16 oktober 2010

Babydeken



Hoi allemaal,

Na wat gesurf op het www kwam ik de nieuwe serie van Lodger tegen. Aan de buitenkant denim en aan de binnenkant fleece. Leek me superstoer voor onze aanstaande jongensbaby. Ik had nog een stukje denim liggen (met nadruk op stukje) en een leuke stippenfleece. Vandaag meteen aan de slag. Het knippen koste enig denkwerk omdat ik niet alle patronen in 1 deel eruit kon krijgen. Maar het is mooi opgelost en ik heb alleen maar snippers over. Hier al vast de vorderingen van dit project(je). Volgende week (lekker vakantie) hoop ik het af te kunnen maken.

Groetjes,
Danielle

donderdag 14 oktober 2010

Kraamkadootje




Hoi allemaal,

Een kraamkadootje voor een moeder uit de klas van Job en Saartje. Je hoeft niet te raden wat het geworden is...

Groetjes,
Danielle

zaterdag 9 oktober 2010

Bugabookap is af!





Hoi allemaal,

Vandaag de bugabookap af gemaakt. Er moest nog rood biaisband omheen en dat heeft moeders vandaag voor mij gehaald op de markt (ik mocht lekker naar de Sancho-clubdag!). Vanavond het band eromheen gespeld en genaaid. Ik ben tevreden over de kap al zou hij nog wel iets strakker om de wagen mogen zitten. Het babygedeelte heb ik er nog niet in omdat ik de wagen soms nog gebruik voor Emily.

Inmiddels heb ik ook de uiltjesstof binnen en ga ik aan de slag met kap nummer 2. Deze wordt aan de buitenkant bruin leer met craquelé en wil ik de binnenkant bekleden met de uiltjesstof. Deze stof is ook bruin met allemaal leuke en grappige kleine uiltjes erop. Als biaisband een vrolijke contrasterende kleur. Waarschijnlijk voor op de zwarte wagen (die ik kan lenen van schoonzus).

Groetjes,
Danielle

vrijdag 8 oktober 2010

Begin van een lapjesdeken


Voor de wandelwagen had ik bedacht een lapjesdeken te maken. Hier een ideetje voor een patroon. Ben er nog niet helemaal uit of de kabouters er tussen moeten. Morgen krijg ik uiltjesstof en misschien staat dat er wel leuker tussen.

Groetjes,
Danielle

woensdag 6 oktober 2010

Zwangerschapsjurkje




Hoi allemaal,

Uit de Burda nogmaals het zwangerschapsjurkje gemaakt, maar nu met lange mouwen en een goed striklint. Het jurkje is goed gelukt!

Groetjes,
Danielle

zaterdag 2 oktober 2010

2 rokjes voor de meiden uit de Ottobre 1/2010




Hoi allemaal,

Uit de Ottobre 1/2010 maakte ik al eerder deze rokjes. Dit model valt echter zo goed, dat er eigenlijk geen rits in hoeft. Bij de vorige rokjes ging de rits stuk en toch kreeg Saartje haar rokje aan en zakte het niet af, kijk dat scheelt weer een rits inzetten. Bij Emily was het vorige rokje al wat te groot en heb ik naast de rits ook elastiek gebruikt. Ik dacht dat het nu wel mee zou vallen, maar ook nu is het rokje te groot. Achter heb ik 3 tunneltjes gemaakt en daar een elastiekje doorheen geregen.

De shirtjes zijn van de Hema en de applicaties heb ik van de zomershirtjes afgeknipt en met plakfolie (geen vliesofix, dat is niet sterk genoeg) op deze shirtjes gestreken. Even kijken hoe het houdt in de was en anders nog even vastzetten met een zigzagje. Ze hebben er weer een setje bij.

Groetjes,
Danielle