donderdag 29 oktober 2009

Verlengde Antonia met spiraalmuts




Dit stofje vind ik zoooo aaibaar, hier wilde ik een lekker jurkje voor maken voor Saartje. Omdat de spiraalmuts zo goed ging de vorige keer, nu aangepast en er weer opgezet. Het jurkje is in 2 uur gemaakt en staat haar heel lief!

Danielle

woensdag 28 oktober 2009

Roos 4009 rokje met linten





Wederom een variatie op het roos 4009 rokje. Deze keer heb ik het patroon zo gelaten als het was (de vorige rokken had ik groter geknipt omdat ik dacht dat ze te klein zouden zijn). Deze rok past helemaal netjes. In een winkel had ik een rokje gezien met allemaal linten erop genaaid. Een tijd geleden al stof ervoor gekocht maar nog geen inspiratie gehad om er leuke linten bij te zoeken. Nu dus wel. Het is een supermooi rokje geworden (al zeg ik het zelf ;)) Saartje wilde het rokje wel passen en eigenlijk niet meer uit. Nu nog een leuk shirtje erbij.

zondag 25 oktober 2009

Wikkeljurk




Zie hier de wikkeljurk waarvan hieronder het proefmodel staat. Ik ben er tevreden over maar het is niet zoals ik had gedacht. Bij het model hieronder heb ik de randen afgewerkt met biasband. Bij dit model niet, ik kon geen biasband en striklint vinden die bij elkaar passen. Heb nu gewerkt met de belegdelen. De belegdelen zijn verstevigd met vlieseline, maar de punten blijven nu niet mooi staan en slaan terug als een soort kraagje. Ik heb vlieseline gebruikt die niet rekte, terwijl de stof dit wel doet, misschien dat het daaraan ligt? Iemand ervaring? Als je het niet weet ziet dit er ook mooi uit. Heb de mouwen weer smaller gemaakt dan het patroon bedoelde, maar weer niet zo smal als bij het proefmodel. De mouwen ook een stuk verlengd, zitten nu ook goed. Achter heb ik de plooien dieper genomen en plooien in de achterrok gemaakt, staat allemaal ook veel netter. De stof vind ik helemaal geweldig en de jurk draagt heel erg lekker.

Groetjes,
Danielle

donderdag 22 oktober 2009

Proefjurk



Deze jurk is een proefmodel voor de mooie tricot die ik onlangs op de stoffenbeurs in Zwolle heb gekocht. De tricot van deze jurk is alleen een stuk minder elastisch en wat dikker dan degene waar ik de uiteindelijke jurk mee ga maken (was 3 euro de meter bij de Stoffenkraam). Ik twijfel nog over de hals. De punten staan leuk, maar ook wel wat open. Heb de jurk vandaag aan om te kijken hoe het model bevalt. Wat ik de volgende keer anders ga doen:

- mouwen langer (zie nu de extra stukken eraan, anders werden ze echt te kort!)
- mouwen smaller, heb ze zeker 2 cm aan elk deel ingekort (mouw bestaat uit 2 delen)
- de coupenaadjes op de rug iets dieper nemen
- coupenaadjes maken in de rok, achter bij de rug
- twijfel nog over de hals, nu zonder beleggen gedaan, met biasband afgewerkt. De hals ook zonder punten, dan ook de voormouw hoger tekenen.
- heb ruim 10 centimeter van de rok afgeknipt en had met 1 cm de zoom geknipt.

Mijn zoon en dochter van 4 en 5 hebben elk een foto van mij gemaakt, beetje scheef, maar dat geeft niets.

Groetjes,
Danielle

woensdag 21 oktober 2009

Rood met witte stippen....




Gisteren deze fleece gehaald bij de Action. Daar moest wat van gemaakt worden. Gewassen en gisteravond aan de slag. Ik heb het patroon Antonia van Farbenmix als basis genomen. Dit patroon verlengd en wijd uit laten lopen. Toen de muts. Omdat ik nog nooit een muts genaaid heb heb ik een muts uit een knippie gehaald, maat 122 zoals de Antonia. Vervolgens heb ik er een rondje aan getekend en de muts als geheel uitgeknipt. Ik had geen idee hoe ik de muts vast moest zetten en heb eerst allebei de kanten dichtgenaaid, fout dus, maar leve fleece, je kunt het gemakkelijk weer wegknippen en opnieuw beginnen. De achternaad dus weer open geknipt en toen deze bevestigd aan de hals. Heb dus uiteindelijk de spiraal aan de verkeerde kant van de muts erbij getekend. De volgende keer gaat het zeker goed. Saartje zelf vond de trui wel leuk, maar de muts een beetje speciaal (een beetje roodkapje-achtig). Ikzelf vind het een leuk ding, lekker om in te spelen. Wie weet komt er nog wel een.

maandag 19 oktober 2009


Het vestje komt uit een bizzkids. Heerlijk zacht en warm en goed te combineren met de andere kleertjes van Emily.



Als laatste nog een paar roos 5011 creaties. Van de zomer zonder mouwen gemaakt. Nu eerst met korte mouwen, daarna in tricot met lange mouwen en later weer in tricot met lange en korte mouwen. Zie ook de bijpassende legging.


Een paar antonia's




Hier wat antonia's. Het model van farbenmix heb ik sinds een paar weken in huis en ben er mee aan het experimenteren. Het lastigste vind ik nog steeds het boord. Bij de antonia met de inzetstukken op de schouder heb ik de stukken omgekeerd erin gezet, het boord was veel te wijd (of het daardoor komt, denk het), dit weer 'opgelost' met ingestikte naadjes, toen weer een roezel langs de hals en weer bloemetjes om 2 'gaten' te verdoezelen. Wonder boven wonder staat het leuk en als ze het truitje aan heeft zit het heel netjes.

Stippenrok met shirtje


Hier een stippenrok. Het is het roosmodel met stolpplooien, maar dan op de onderrok roezels genaaid. Was best een heel werk, de roezels uitrekenen, knippen en zomen, maar wel de moeite waard. Met de restjes die nog over waren kon ik nog net twee mouwtjes maken op een hema-shirtje.

zondag 18 oktober 2009

Nog meer....





Deze kleertjes heb ik afgelopen week gemaakt. Saartje draagt een rokje van Bizzkids. Het is het 1 uurs-rokje, zonder roezel en tailleband. Nu is het rokje echt klaar in 1 uur! Daarboven een Antonia van paars en roze, haar lievelingskleuren. De mouwtjes zijn weer van dezelfde stof als haar rokje, een echt setje!

Emily heeft een wikkeljurkje aan. Het is het bekende roos 5011 model. Ik vind hem erg mooi geworden. Terwijl ik bezig was heb ik de mouwtjes nog bedacht en het aquablauwe biasband. Maakt het geheel erg fris. Ook nog zigzagband achterop genaaid met daarboven een strikje. Deze strikjes komen weer terug in de legging (opgehaald met elastiek). Heb ook nog farbenmix lint gebruikt bij de mouw, maar niet helemaal goed uitgekiend waar ik het erop moest stikken. Volgende keer beter.

Danielle

Maaksels afgelopen weken



Hier wat maaksels van afgelopen weken. Emily heeft een roos rokje aan met daarboven een hema shirtje waar ik van de stof van de roezels van het rokje mouwtje heb gemaakt en erop gestikt. Achter een verloersmotief van Applicatie en zo.

zaterdag 17 oktober 2009





Hier nog wat jurkjes van afgelopen zomer.

Blog gemaakt!



Beste allemaal,

Vandaag mijn blog aangemaakt. De komende tijd kunnen jullie mijn creaties en vordering zien op mijn blog! Hier een creatie van afgelopen jaar.